DECLARACIÓ DE NO PASSARÀN y PAN y ROSAS

El 17N tots i totes als carrers, enfrontem el 155 i aturem els atacs a l’educació pública!

El 17 de Novembre tindrà lloc una nova jornada de mobilitzacions a Barcelona. Aquest cop en defensa de l’educació pública i en contra de la precarietat cada cop més estesa en el sector educatiu. Compartim la declaració de suport de les agrupacions Pan y Rosas i No Passaran.

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

No Passaran

Barcelona

Domingo 17 de diciembre de 2017 | 08:06

Aquest diumenge 17 de Novembre a Barcelona tindrà lloc una nova jornada de mobilitzacions en defensa de l’educació pública convocada per l’Assemblea Groga, plataforma que reuneix a treballadors i treballadores del sector educatiu català, sota la consigna “Defensem l’educació pública i democràtica. Exigim el 6%”.

La data és important, ja que falta menys d’una setmana perquè es celebrin les pròximes eleccions autonòmiques, imposades pel Partit Popular a partir de l’aplicació de l’article 155, o el que és el mateix, amb la Generalitat segrestada de facto i l’autonomia catalana suspesa.

Unes eleccions amb les quals el Partit Popular, recolzant-se en Ciudadanos, el PSOE i la Corona busca frenar les enormes aspiracions democràtiques del poble català. Amb aquest objectiu, segueixen empresonats Oriol Junqueres, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, amb l’amenaça de què més representants del moviment independentista i activistes que han participat en aquests darrers mesos a les mobilitzacions puguin anar a la presó en el futur.

Però a més a més, per mitjà d’aquest cop institucional, el Règim del 78 planeja nombrosos atacs contra “l’Escola catalana”. Tant és així, que en les darreres setmanes hem vist com es multiplicaven els casos de professors i professores citats a declarar sota l’acusació “d’adoctrinament”, un vell mantra que ve repetint-se sense aturar des de l’1 d’Octubre com a preludi d’una ofensiva sense precedents a l’educació pública catalana, que busca en primer lloc eliminar d’una vegada per totes l’anomenada “immersió lingüística”. Que a prop ressonen ara aquelles paraules de l’ex-Ministre d’Educació, José Ignacio Wert, quan deia que l’interès del Govern central era “espanyolitzar als alumnes catalans!”.

Des de les agrupacions Pan y Rosas i No Passaran ens sumarem a la manifestació del diumenge a les 12H a Pl. Universitat, recolzant als docents, treballadores de l’educació i a les famílies que es manifestaran contra la privatització i les retallades en el sistema educatiu, en defensa de l’educació pública, contra la precarietat cada cop més estesa entre els treballadors i treballadores de l’educació i per l’eliminació de l’escola privada-concertada, un nínxol a disposició de l’Església que segrega als alumnes segons els seus recursos econòmics i els infongui una educació patriarcal i heterosexista. No hem d’oblidar que mentre a Catalunya existeixen 1.017 escoles –barracons, els col•legis de l’Opus Dei reben 30 milions d’euros de diners públics. Una subvenció blindada per la LOMCE/LEC amb el suport del PDeCAT, ERC i el Partit Popular.

Però també, per l’educació gratuïta i contra el model neoliberal de la “Universitat empresa” que es va empitjorar amb l’aplicació del Pla Bolonya, la pujada de taxes del 2012 i l’anomenat “3+2” i busca convertir la Universitat en una fàbrica de futurs treballadors precaris. I al mateix temps que augmenta el preu de les matrícules i provoca l’expulsió de desenes de milers d’estudiants amb menys recursos, redobla la ingerència de les grans empreses i la banca.

Estem convençuts i convençudes de què l’atac a les llibertats democràtiques que s’està vivint a Catalunya, estenent-se arreu de l’Estat, està lluny d’acabar-se. I ben al contrari, anirà seguit d’una nova ofensiva contra les llibertats i els drets polítics, socials i laborals, promovent una nova onada de retallades cap als drets més bàsics.

Per això mateix creiem que la defensa de l’educació pública catalana ha de passar per construir la més amplia uniat entre el professorat, personal no docent i el conjunt de l’alumnat en tots els nivells educatius, perquè les nostres escoles, instituts i universitats es converteixin en un pol de lluita contra el 155 i la repressió, com ja va ocórrer l’1 d’Octubre.

Precissament perquè l’atac és generalitzat, és necessari que la resposta de la comunitat educativa també ho sigui. Per a que això sigui així és necessari que les principals centrals sindicals, com CCOO i UGT rompin l’equidistància amb la qual s’han posicionat en els darrers mesos i es proposin, al costat de l’esquerra sindical i les organitzacions d’esquerra, avançar cap a la conquesta de totes les nostres demandes, lluitar per la llibertat dels presos polítics i fer front a la dura repressió del Règim.


Temas relacionados

Independencia de Catalunya   /   Autodeterminación de Catalunya   /   Educación pública   /   Educación gratuita   /   Catalunya

Comentarios

DEJAR COMENTARIO