Política Estado Español

Prou repressió als CDRs! Llibertat sense càrrecs per als lluitadors!

En aquest article compartim el comunicat de suport de les agrupacions aContracorrent i Pan y Rosas davant la nova onada repressiva a Catalunya. Llibertat immediata i sense càrrecs per totes i tots els lluitadors.

Pan y Rosas Estado español

Estado español | @PanyRosasEE

Contracorrent

Catalunya

Viernes 18 de mayo de 2018 | 12:38

Foto: EFE/Toni Albir

L’escalada repressiva de l’Estat espanyol contra el moviment democràtic català no té fre. Després de l’atac cap a la direcció política del procés, amb els Jordis i els membres del Govern a la presó i Puigdemont exiliat, aquest cop repressiu es dirigeix ara contra l’esquerra i particularment contra els Comitès de Defensa de la República.

Les detencions als set activistes que van participar en les diferents accions que van dur a terme els CDR en la jornada de vaga del 8N són una clara mostra d’això. El Govern del PP, de la mà del PSOE, Cs i la Monarquia manté el ferm objectiu d’escapçar les aspiracions democràtiques del poble català. I per aconseguir-ho, usa com a arma l’enorme aparell repressiu que és la policia i els jutges.

Cada vegada són més freqüents les imatges de la policia detenint a la joventut que lluita i es mobilitza als carrers, però també ho són els atacs a l’escola catalana i als seus professors, a rapers com Pablo Hasél o Valtonyc, a tuitaires, periodistes, activistes feministes… i en general a qualsevol persona que enfronti aquest intent d’imposar una restauració monàrquica i conservadora del Règim del 78, per la via de l’aplicació del reaccionari article 155 a Catalunya, que s’aplicarà encara amb més “mà dura” segons anuncien les últimes converses entre els dos principals partits del Règim.

Des de l’agrupació juvenil aContracorrent i l’agrupació de dones Pan y Rosas hem estat participant en totes les mobilitzacions contra la repressió i en defensa del dret democràtic del poble català, així com totes aquelles lluites que ha portat endavant l’enorme moviment de dones, com la massiva mobilització del 8 de març o les recents manifestacions contra la justícia capitalista i patriarcal. Aquesta vegada també ens hem sumat a l’exigència per la llibertat sense càrrecs de tots els detinguts i processaments.

És necessari lluitar per la confluència de totes les lluites que tenen lloc en tots els territoris de l’Estat espanyol, per poder aixecar un veritable moviment antirepressiu que sigui capaç de tombar el 155 i sigui l’espurna que encengui un veritable moviment per posar fi a la Corona i el Règim del 78 en el seu conjunt, en la perspectiva de desenvolupar veritables processos constituents lliures i sobirans, en els quals sigui possible decidir-ho realment tot i conquistar totes les demandes que encara avui queden pendents.

Per avançar en aquesta direcció és de vital importància que la joventut i el moviment de dones també prengui a les seves mans la lluita contra la repressió, per la llibertat dels presos polítics i la defensa del resultat de l’1 d’octubre, així com per la llibertat sense càrrecs de tots els activistes i lluitadors socials.


Temas relacionados

En Català   /   Política Estado Español

Comentarios

DEJAR COMENTARIO