Política Estado Español

LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

2017, l’any que vam viure en perill (d’anar presos per una piulada)

Durant els últims dotze mesos l'Estat ha augmentat la repressió, persecució i criminalització de periodistes, activistes, artistes i tuiters.

Lunes 1ro de enero de 2018 | 11:32

Vam començar l’any 2017 amb el judici als encausats de Gamonal, una causa que hem seguit des Izquierda Diario amb corresponsals en directe durant tot l’any.

Al març, denunciavem que Andrés Bódalo portava un any pres per una protesta de jornalers. També vam recordar que es complien dos anys des de l’aprovació de la Llei mordassa. Com a Redacció de Izquierda Diario, ens vam adherir al manifest publicat per CTXT en solidaritat amb Cassandra Vera, condemnada a un any de presó per publicar diversos tuits sobre l’atemptat contra Carrero Blanco.

A mitjans d’any, en el mes de juny, informavem que es complien dos anys de l’empresonament d’Alfon, privat de la llibertat per un “delicte” de ser un lluitador i participar en una vaga general.

Al llarg de tot l’any, seguim amb indignació el muntatge judicial contra els joves d’Alsasua, pels qui l’Audiència Nacional demana 375 anys de presó, atribuint-los delictes de “terrorisme” per una baralla en un bar. Muntatges i mentides per criminalitzar a la joventut basca.

A diverses ciutats de l’Estat espanyol va haver-hi manifestacions en suport al reclam per l’aparició amb vida del jove argentí Santiago Maldonado, assassinat enmig de la repressió del Govern de Macri sobre el poble mapuche. La repressió no té fronteres, però la solidaritat tampoc.

L’ofensiva de l’Estat espanyol contra el moviment democràtic català i contra el reclam d’independència va significar un salt qualitatiu en el nivell de repressió. Les càrregues de l’1-0, apallissant a milers de persones que volien votar, la persecució als activistes i professors, l’empresonament dels Jordis, primer, i la destitució i empresonament dels membres del govern, amb l’aplicació de l’article 155, van ser alguns dels fets més destacats d’aquesta escalada.

Et pot interessar:

Referéndum: represión y resistencia en Cataluña

Llibertat immediata per Jordi Sánchez i Jordi Cuixart!

El “a por ellos” arriba a les escoles catalanes: vuit professors investigats per “incitació a l’odi”

Dos regidors de la CUP detinguts, el 155 no es pren dies de festa

I mentre, a Múrcia seguia la lluita i la repressió.

Per anar arribant a finals d’any, a principis de novembre se celebrava el judici a l’Audiència Nacional cap 12 rapers que integren el grup La Insurrección.

Dies després cobríem en directe des de l’Audiència Nacional el judici a Boro, acusat d’“enaltiment del terrorisme”. Impunitat i doble vara de mesurar de la justícia que condemna la llibertat d’expressió.

Tancàvem l’any denunciant que està en curs una ofensiva judicial sense precedents en les últimes dècades contra el dret d’expressió. La llibertat d’expressió i d’opinió completament vulnerada.

I per acomiadar l’any, el Ministeri de l’interior es llançava amb aquesta piulada, i no, no era una inocentada del 28 de desembre.


Temas relacionados

En Català   /   Persecución política   /   Libertad de expresión   /   Política Estado Español   /   Persecución   /   Ley mordaza   /   Represión policial

Comentarios

DEJAR COMENTARIO