Món obrer Estat espanyol

VAGA AMAZON

7 raons per anar a la vaga en Amazon: el vídeo de CGT que arrasa entre la plantilla de San Fernando

Els sindicats d’Amazon San Fernando tornen “a la càrrega” amb una nova bateria d'aturades i vagues des de el “Black Friday”. La secció sindical de CGT explica en un vídeo que s'està difonent massivament entre la plantilla les principals raons per sumar-se a la vaga

Diego Lotito

@diegolotito

Martes 20 de noviembre de 2018 | 19:12

El conflicte iniciat al març d’aquest any, després de l’anunci d’imposició unilateral del Conveni de Logística de Madrid, dóna una nova volta de rosca amb aquesta convocatòria. El nou pla de batalla inclou vagues durant els dies 23 i 24 de novembre, durant el “Black Friday”, i continua amb vagues durant el 7 i el 9 de desembre, en ple pont de la Constitució; el 15 i el 30 de desembre; i el 3 de gener, el dijous previ al dia de Reyes.

Et pot interessar: Amazon, la lluita continua: els sindicats tornen “a la càrrega” amb una nova bateria d’aturades i vagues des del ‘Black Friday’

En un vídeo que ja està arrasant entre la plantilla del magatzem de San Fernando de Henares, la secció sindical de CGT explica “les principals raons per sumar-se a la vaga aquest ‘Black Friday’”.

“Amb el canvi de conveni tots i totes les treballadores d’Amazon a San Fernando de Henares hem perdut una sèrie de drets”, afirma des de l’inici i sintetitza en 7 motius per què és necessari anar novament a la vaga aquest 23 i 24 de novembre.

1)

El complement de baixa per contingència comuna que ens protegia abans al 100% des del primer dia de baixa de la primera baixa. La retallada aplicada, de no canviar les condicions, ens portaria a quedar-nos sense complement fins al vuitè dia de baixa en 2019.

2)

La reducció de jornades a nivell anual va ser utilitzada per l’empresa per redistribuir aquestes hores de treball efectiu en 24 dies de treball a 9 hores, les conegudes com a hores verdes. De tal manera que els 15 minuts de descans retribuït en el descans de l’entrepà es perden.

3)

La desaparició de la categoria professional T2 ha devaluat moltes tasques que abans eren pagades per sobre de les tasques habituals de mosso de magatzem (entre 2000 i 4000 euros de rebaixa segons la categoria). Això ens fa perdre en possibilitat de promoció professional, a més suposa una doble escala salarial que fa perillar en el futur a qui cobren més per la mateixa tasca.

4)

La pèrdua de la garantia salarial fa que els nostres salaris deixin d’estar lligats a la pujada del preu de la vida. Això ens porta a la possibilitat de perdre poder adquisitiu amb el pas dels anys.

5)

La pèrdua del dia d’assumptes propis i els problemes per utilitzar les hores de flexibilitat negativa suposen un greu minvament de la nostra conciliació de la vida laboral amb la familiar i personal.

6)

L’abaratiment de les hores extra és un cop directe als nostres salaris. No solament pels dies festius que fèiem per complementar la nostra nòmina, sinó especialment pel pagament del saldo d’hores flexibles positives a final d’any. Unes hores que van ser obligatòries per a nosaltres ara se’ns retribuiran d’una manera molt inferior.

7)

Una de les suposades avantatges del conveni provincial de logística era el lliurament de roba de treball. A dia d’avui, 7 mesos després, vam seguir utilitzant nostra pròpia roba per anar a treballar.

Et pot interessar: “Rodea Amazon”: una manifestació envoltarà el centre logístic de San Fernando de Henares el 23-N

“Per tot això i per moltes raons més, a partir d’aquest 23 de novembre farem vaga en San Fernando de Henares perquè recuperem el perdut. Sí l’economia creix i si l’empresa creix, solament és entendible que els nostres drets es vegin ampliats i mai retallats”.

Aquest 23 i 24 de novembre, [email protected] a la vaga

Et pot interessar (en castellà): Caixa de resistència: La lluita de Amazon et necessita!


Temas relacionados

CGT Estat espanyol   /   Lluita de classes   /   Lluita obrera   /   Món obrer Estat espanyol   /   Vaga de treballadors   /   San Fernando de Henares   /   En Català   /   Amazon

Comentarios

DEJAR COMENTARIO