Gènere i sexualitats

INTERNACIONAL

A Irlanda l’avortament ja és legal

Aquest dijous el parlament irlandès va aprovar el projecte que legalitza l'avortament. Fa set mesos s'havia realitzat un referèndum històric ell qual els irlandesos es van pronunciar contra la prohibició constitucional de la interrupció voluntària de l'embaràs (IVE).

Sábado 15 de diciembre de 2018

Més de tres milions de persones es van anar a les urnes el passat mes de maig per votar contra la clandestinitat de l’avortament. Va ser una consulta convocada pel Govern del partit democratacristià Fine Gael que permetrà la modificació de la legislació actual.

El poder legislatiu havia començat a examinar el text de la llei a l’octubre i va ser adoptat ahir. Preveu autoritzar la Interrupció Voluntària d’Embaràs sense condicions fins a les dotze setmanes o en els casos de "risc per a la vida" o de "greu perill per a la salut" de la persona embarassada.

El 25 de maig, el 66% dels irlandesos van votar per referèndum per l’alliberament de l’avortament, un nou sisme cultural en aquest país de 4,7 milions d’habitants de tradició fortament catòlica. Ja fa tres anys que al país nòrdic es va votar la Llei de Matrimoni Igualitari.

Aquesta nova legislació encara ha de ser signada pel president Michael Higgins abans d’entrar en vigència.

Els enemics acèrrims d’aquest dret elemental van ser els grups "Provides" i des de ja l’Església Catòlica. Molts dels seus arguments es van escoltar al nostre país durant el mes de juny i agost quan es tracte la interrupció voluntària d’embaràs a la cambra de diputats primer, i després va ser rebutjada per 38 senadors nacionals que no van fer cas a la multitud als carrers, coneguda com la marea verda.


Temas relacionados

Abortament   /   Església Catòlica   /   Michael Higgins   /   Gènere i sexualitats   /   En Català   /   Derecho al aborto   /   Internacional

Comentarios

DEJAR COMENTARIO