×
logo red internacional
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Aquest 29N lluitem per la gratuïtat de la universitat colze a colze amb les i els treballadors de l’educació

Des de les escoles bressol fina a la universitat. Estudiants, docents, PAS i externalitzats. Un sol puny per aconseguir una educació pública, lliure d'empreses i precarietat i al servei del poble i la classe treballadora.

Contracorrent

Miércoles 28 de noviembre de 2018
Facebook Twitter

L’educació torna a estar en vaga. Aquest 29 de novembre des de les escoles bressol fins a la universitat pararem, per una educació veritablement pública, per l’augment del 6% d’inversió en educació que garanteixi la gratuïtat i mitjans suficients i per tot un seguit de reivindicacions per acabar amb la precarietat del personal docent i no docent.

Buidarem les aules les i els estudiants, però també els docents, el PAS i molts sectors del personal externalitzat, com els monitors de menjador, en lluita contra la precarietat i per la seva internalizació. La unitat obrer-estudiantil s’expressarà com fa molt no succeïa als carrers de les principals ciutats catalanes.

Des de l’agrupació juvenil ContraCorrent ens sumem a aquesta nova convocatòria de vaga, que en el cas de la universitat començarà aquest dimecres 28, colze a colze amb les i els docents associats.

Ho fem plantejant la necessitat que tots i totes les estudiants, independentment de si som de secundària, FP o universitat, ens organitzem conjuntament per lluitar per una educació totalment pública, gratuïta, sense masclisme, radicalment democràtica i que no estigui al servei de les empreses i els seus interessos.

Sortim al carrer també en solidaritat amb tots els i les treballadores de l’educació, des de les guarderies fins a les universitats, per acompanyar les seves demandes i la seva lluita, que no deixa de ser la nostra com a estudiants. Solament així podrem combatre tots els atacs dels diferents governs a l’educació pública, tant el central com des de la Generalitat.

L’augment de professors associats i falsos associats és part de l’atac a la universitat pública. Personal docent que representa un 45% de la plantilla de la Universitat de Barcelona, cobrant menys de 500€ al mes i que realitza el 75% de la jornada laboral de professors amb dedicació exclusiva i que no és considerat permanent. Des de l’Observatori del Sistema Universitari ja s’alertava que s’estava usant la figura de l’associat, creada pels qui tenien un altre treball, perquè les universitats facin contractes més barats.

Des de ContraCorrent lluitem també per la gratuïtat de l’educació en tots els seus trams, també la universitària. Una gratuïtat que en molts països s’ha aconseguit gràcies a la lluita i mobilització dells estudiants organitzats i coordinats amb altres sectors populars i la classe treballadora.

Abans de la pujada de les taxes, molta gent no podia permetre’s anar a la Universitat. Després, la pujada de taxes va expulsar a estudiants de família treballadora que no podien permetre’s pagar aquests preus desorbitats. Per això lluitem per la gratuïtat total, si no estarem deixant de costat a un sector que va ser expulsat amb la pujada de taxes i a un altre sector que mai es va poder permetre estudis universitaris.

La rebaixa de les taxes que plantegen algunes organitzacions estudiantils és una mesura que alleujaria a molta famílies. Però seguiríem amb matrícules de més de 1000€! Lluitar per la gratuïtat, així com per totes les mesures necessàries que garanteixin la manutenció mentre s’estudia, és l’única manera de garantir un accés igualitari a la universitat i que realment les filles i fills de les famílies obreres puguin estudiar.

Per tot això el 28 i 29N serem part d’aquesta gran lluita. La joventut estudiantil hem de rellançar un potent moviment en facultats i instituts per aconseguir aquestes demandes i molt més.

Alhora que aquests dies les i els estudiants catalans serem part d’aquestes jornades de lluita, es ve posant en peus un moviment en tot l’Estat que qüestiona la monarquia i el propi Règim del 78. Es tracta de les consultes sobre la corona que ja s’estan organitzant en 26 universitats de les 50 públiques que hi ha. A l’Autònoma de Madrid es realitzarà el primer el mateix 29. A la UB i la UPF serà el 4 de desembre i a la UPC de Terrassa el 5.

Des de ContraCorrent venim participant d’aquest moviment i considerem que la lluita per una educació pública i gratuïta no pot estar separada d’aquesta batalla contra un règim corrupte, hereu del Franquisme, que salva a la Banca mentre enfonsa a l’educació i la sanitat pública...

És hora que la joventut tornem a rebel·lar-nos com ho vam fer en el 15M, o prenent l’exemple de la joventut que es va aixecar contra el Franquisme. Des d’aquesta perspectiva combativa, anticapitalista i antipatriarcal, aquest 28 i 29N estarem als carrers al costat de la resta de les i els estudiants i treballadors de l’educació en lluita.


Facebook Twitter

Contracorrent

Catalunya

La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés

Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés

Cap a la vaga del 15 de Març! Que la crisi ambiental la paguin els capitalistes!

Cap a la vaga del 15 de Març! Que la crisi ambiental la paguin els capitalistes!

El ridícul argument del president del CIS per a, una vegada més, no preguntar sobre la monarquia

El ridícul argument del president del CIS per a, una vegada més, no preguntar sobre la monarquia

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

"Vagues pel clima": centenars de milers de joves es mobilitzen en ciutats de tot el món

"Vagues pel clima": centenars de milers de joves es mobilitzen en ciutats de tot el món

Amb Trapero i els Mossos l'autodeterminació de Catalunya no serà possible

Amb Trapero i els Mossos l’autodeterminació de Catalunya no serà possible