Política Estado Español

SOLIDARITAT AMB CATALUNYA

Berlín: 500 manifestants per la llibertat de Carles Puigdemont

Amb temperatures per sota dels zero graus, unes 500 persones es van manifestar aquest diumenge a Berlín per la llibertat dels presos polítics catalans.

Stefan Schneider

Grupo RIO - Berlín

Domingo 1ro de abril de 2018 | 18:55

Fotogaleria: Facebook KlasseGegenKlasse

Aquest diumenge al migdia, desenes de banderes catalanes s’alineaven enfront de la Porta de Brandenburg de Berlín. Prop de 500 persones s’havien reunit per protestar contra la detenció en Schleswig-Holstein de Carles Puigdemont i la seva possible extradició.

Les pancartes i els cartells contenien reivindicacions com "Llibertat per Puigdemont i tots els presos polítics catalans" i "No dono suport a la justícia política espanyola".

La ira dels manifestants es va dirigir, d’una banda, contra l’onada de repressió en l’Estat espanyol, que afecta a activistes independentistes i polítics, però també a músics i usuaris de Twitter. No obstant això, també es va dirigir contra el Govern alemany, que, després de la detenció de Puigdemont, torna a convertir-se en còmplice de la repressió espanyola.

Suposadament "no vol influir" en el poder judicial de Schleswig-Holstein, que ha de decidir sobre l’assumpte, encara que l’extradició ha d’aprovar-se políticament i el Govern alemany podria així detenir fàcilment l’ordre de detenció europea contra Puigdemont.

No obstant això, el govern alemany està fermament amb Rajoy i el Règim del 78, i dóna legitimitat a la persecució de Puigdemont i tots els altres presos polítics de l’Estat espanyol.

D’aquesta manera, "No siguin còmplices!" era la demanda quan la manifestació va passar per la representació estatal de Schleswig-Holstein. "Llibertat presos politics!" va ressonar en els jardins ministerials entre la Porta de Brandenburg i Potsdamer Platz.

Aquesta manifestació va ser un primer pas en l’expressió de la solidaritat internacional per enfortir el moviment independentista català. També va mostrar que el camí de confiar en les institucions "democràtiques" i en el poder judicial suposadament independent ha arribat a la seva fi.

Només les mobilitzacions massives, independents de les institucions del Règim, pot impedir l’extradició de Puigdemont i permetre que es respectin els drets democràtics del poble català.


Temas relacionados

Independencia de Catalunya   /   En Català   /   Carles Puigdemont   /   Política Estado Español   /   Berlín    /   Angela Merkel   /   Catalunya   /   Internacional

Comentarios

DEJAR COMENTARIO