Política Estado Español

LLIBERTATS DEMOCRÀTIQUES

Condemna a Valtonyc: la doble vara de la justícia de classe

El Tribunal Suprem va confirmar dimarts passat la condemna de tres anys i mig de presó al raper Valtonyc per cantar contra la monarquia.

Federico Grom

Barcelona | @fedegrom

Jueves 22 de marzo de 2018 | 10:01

El Tribunal Suprem ba confirmat dimarts passat la condemna de tres anys i mitjà de presó al raper Valtonyc per suposats delictes d’“enaltiment del terrorisme” així com “calúmnies i injúries greus contra la corona” i “amenaces”. Confirma així la sentència de l’Audiència Nacional contra el raper mallorquí fa un any.

Aquesta inèdita condemna, faria que per primera vegada en l’Estat espanyol des de la transició un músic entrés a la presó sota aquests càrrecs per cantar contra la monarquia. Aquesta polèmica sentència ha despertat una àmplia condemna des de diversos sectors tant socials, polítics com de l’escena artística.

Valtonyc pot recórrer davant el Tribunal Constitucional, encara que amb seguretat aquest desestimi el seu recurs, la qual cosa deixaria al Tribunal d’Estrasburg com la última instància judicial.

Considerada fins i tot una condemna desproporcionada entre sectors de jutges i advocats constitucionalistes ja que no té en compte la jurisprudència contra una protecció especial als alts càrrecs de l’Estat i l’assenyala com una important restricció a la llibertat d’expressió. Aquests mateix especialistes creuen que la seva condemna quedés anul·lada pel tribunal europeu.

En contrast a l’esclafament de les llibertats i drets elementals, com el treball, l’educació, la sanitat o la d’expressió, la impunitat per a la trama d’empresaris, banquers, polítics i partits al seu servei és total i escandalosa.

Només un dia després d’aquesta sentència es coneixia la notícia que més de 30 organitzacions, tant de l’àmbit Estatal com internacionals consideren que l’Estat espanyol “suspèn” en la seva obligació de garantir el dret al treball, a la salut, o actuar contra la violència masclista. I que d’aquesta manera “aprofundeixen la bretxa entre rics i pobres” sostenen a l’informe.

En un Règim on l’enaltiment del terrorisme d’Estat de caràcter feixista no solament és tolerat sinó també finançat amb diners públics- com amb la Fundació Francisco Franco-, on els noms de presoners de la dictadura persisteixen als carrers i monuments, el delicte d’“enaltiment de terrorisme” és utilitzat a discreció per les institucions de l’Estat per a la persecució judicial i policial de les idees dissidents d’esquerra entre els treballadors, les dones i la joventut. Amb les quals es busca censurar a periodistes, twittaires, artistes i a qualsevol que no combregui amb aquest règim i el sistema al que sosté.


Temas relacionados

Valtonyc   /   En Català   /   Borbones   /   Política Estado Español   /   Monarquía   /   Libertades Democraticas

Comentarios

DEJAR COMENTARIO