Gènere i sexualitats

BARCELONA

Destrosses i amenaces nazis en el recentment obert Centre LGBTI de Barcelona

Multitud de missatges de suport i una concentració antifeixista amb centenars de persones rebutgen aquest atac amb pintades nazis i vidres trencats al Centre LGBTI de Barcelona, obert fa una setmana.

Martes 29 de enero de 2019 | 08:23

Diversos centenars de persones omplien a ahir a la tarda el carrer Comte Borrell de Barcelona en una concentració en repulsa a l’atac nazi i LGBTIfòbic que va sofrir el centre LGBTI de Barcelona la passada matinada del diumenge, un local de diverses associacions LGBTI de la ciutat que portava obert una setmana. El centre ha estat vandalitzat amb pintades en les que es pot llegir "Esteu morts", "Fuck LGBTI", símbols nazis i vidres trencats.

Els atacs feixistes a locals i seus socials i polítiques LGBTI són una forma d’actuar amb nocturnitat, destrosses i amenaces que té un llarg recorregut des dels primers anys de les lluites per la diversitat sexual fins als nostres dies sense interrupcions. No obstant, és més habitual en l’àmbit LGBTI trobar centenars de casos de pallisses de carrer cada mes per part d’aquests mateixos grups, amb un ampli historial d’impunitat, en lloc d’atacs a locals.

En temps de reacció antifeminista, homòfoba i xenòfoba que enarboren sectors de l’extrema dreta per a capitalitzar electoralment, aquests atacs es multipliquen. Al mateix temps, la lluita no passa solament per resistir aquest tipus d’atacs, sinó també per lluitar per una societat sense opressió heteropatriarcal ni opressions racials ni sexuals, ni explotació de cap mena.

Avui dia, quan milers de persones LGBTI són assassinades per dins i fora de la llei a tot el món, concedir-li als estats capitalistes confiança i rol d’àrbitre sobre la nostra seguretat a canvi de certa tolerància és una estratègia que mostra cada vegada més els seus límits.

És necessària la lluita per la completa transformació de la societat, per l’abolició del patriarcat i el capitalisme que el retroalimenta, és moment d’acabar amb el masclisme, la LGBTIfobia i l’opressió de la dissidència sexual.


Temas relacionados

Anti-feixisme   /   Gènere i sexualitats   /   Feixisme   /   En Català   /   LGTBI   /   Barcelona

Comentarios

DEJAR COMENTARIO