×
logo red internacional
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El Govern col·loca a jutgesa LGTBIfòbica en el Tribunal Europeu de Drets Humans

Rere el zero a l’examen de l’anterior candidat, el Govern proposa a la magistrada, docent universitària, numerària de l’Opus i teòrica de la LGTBIfòbia María Elósegui per al TEDH.

Jorge Remacha

Viernes 26 de enero de 2018
Facebook Twitter

La catedràtica de Filosofia del Dret de la Universitat de Saragossa, María Elósegui és la nova opció presentada pel Govern al Tribunal Europeu de Drets Humans, amb seu a Estrasburg, després de l’obtenció d’un zero com a qualificació en la prova per a ingressar de l’anterior candidat, Diego Pérez de los Cobos, qui assegurava dominar dos idiomes en els quals el van tractar d’examinar sense èxit.

Elósegui és definida per la Universitat de Saragossa com “especialista en pluralisme cultural, immigració i identitat” i serà la representant espanyola en el TEDH durant els pròxims 9 anys. Va col·laborar en l’elaboració de la Llei Orgànica de Garantia d’Igualtat Efectiva entre Dones i Homes del govern del PSOE de José Luís Rodríguez Zapatero i des de 2013 forma part d’una comissió creada pel Consell d’Europa contra el racisme. A més, en 2008 va rebre el Premi Luís Portero de Drets Humans.

Un currículum exemplar, al que podem afegir-li més de 30 anys d’elaboracions teòriques i entrevistes, de les quals rescatarem un Top Ten de frases LGTBIfòbiques i masclistes. Però abans de començar amb semblant rosari de moral clerical, no eludirem la figura de la primera opció per al lloc mencionat, Diego Pérez de los Cobos. President del Tribunal Constitucional, així com ho va ser el seu germà, principal comandant de les forces de repressió durant l’1-O que va deixar centenars de ferits, denunciat i absolt per tortures a Kepa Urra en 1992 i fill d’un diputat de la ultradretana i armada Fuerza Nueva en 1977, des del portal web insurgente.com desvelen que es va presentar com a voluntari a defensar el cop d’estat del 23F.

Ara sí, comença la llista:

 •  “No s’explica que el preservatiu no protegeix dels abusos sexuals en sí; més bé, pot fomentar-los en el violador, que posa mitjans per a evitar un embaràs en la víctima. 
 •  “Els qui construeixin i realitzin el seu comportament sexual d’acord al seu sexe biològic desenvoluparan una conducta equilibrada i sana, i els qui s’obstinin a anar en contra de la seva biologia desenvoluparan distintes patologies.
 •  “Existeixen nombroses referències científiques recents que advoquen per les teràpies psicologico-psiquiàtriques (en referència a les persones trans)”
 •  “Pel que ens mostra la ciència l’estil de vida homosexual condueix a majors riscos de malalties de transmissió sexual”
 •  “Les dones avui no volen emancipar-se de res. Però és la societat, l’Estat i el mercat laboral els que necessiten la presència de les dones per humanitzar-lo”
 •  “Nombrosos estudis sobre la conducta homosexual, que com es sap és molt més compulsiva i du, a pesar de la gran necessitat afectiva d’aquestes persones, a tenir un elevat nombre de parelles”
 •  “Parlar d’unions estables en certes relacions resulta contrari a les dades sociològiques”
 •  “És veritat que la ideologia liberal de gènere ha penetrat també en el dret civil i això explica els corrents recents d’intentar equiparar jurídicament les relacions homosexuals a les heterosexuals”
 •  "No és cert que el fet que l’avortament sigui il·legal impliqui més morts de dones per avortaments clandestins”
 •  “Es pretén introduir l’educació sexual obligatòria en el currículum escolar, sense comptar amb els pares”
 •  “Els qui ara al·leguen que l’ensenyament de la religió en l’escola és inconstitucional, perquè ells defensen un model d’Estat que no és el vigent i ho fan en contra de l’opinió majoritària de la societat espanyola, haurien de saber perdre”

  I bé, aquesta és la postura de la senyora jutgessa davant la LGBTIfobia, principal causa de delictes d’odi en l’Estat Español. Els qui vulguin portar-se les mans al capdavant han de recordar que porta tres dècades així, sota l’atenta i silenciosa mirada d’altes esferes de l’aparell judicial.

  La Justícia patriarcal d’aquest sistema està plagada de magistrats LGBTIfóbics i masclistes, que prenen com a prova la informació obtinguda amb detectiu a una víctima de violació, tracten d’impedir adopcions a persones del mateix sexe adduint “ambient homosexual perjudicial per a menors”, pregunten si va tancar bé les cames a una víctima de violació o no consideren agressió homòfobica una pallissa al crit de “maricas de merda”.

  Que això succeeixi en el si del Poder Judicial no fa més que reafirmar que no podem dipositar la més mínima esperança en unes institucions que es mostren defensors de l’actual sistema capitalista i patriarcal. No són casos aïllats.

  A més, en la situació política de retallada de llibertats, la judicatura es ve utilitzant per legislar sobre allò que l’Executiu no pot controlar directament, bé per ser obra d’un govern autonòmic o municipal, bé per mancar de majoria parlamentària, sent resolt per l’acció conjunta de decrets, jutges, fiscals i policies.

  El poder judicial instaurat per la reaccionària Constitució del 78, és un aparell de plena continuïtat franquista i un poder concorde a la democràcia per a rics en la qual vivim. Capaç de posar presos a tuiteros, de voler capturar a Juana Rivas o de trigar anys i anys a jutjar als corruptes amb guant de vellut. En síntesi, és una justícia patriarcal per als rics i les grans empreses.


 • Facebook Twitter

  Jorge Remacha

  Nació en Zaragoza en 1996. Graduado en Historia en la Universidad de Zaragoza. Milita en la Corriente Revolucionaria de Trabajadores y Trabajadoras (CRT) del Estado Español y en la agrupación juvenil Contracorriente.

  El referéndum en Cuba le dio el sí al matrimonio igualitario

  El referéndum en Cuba le dio el sí al matrimonio igualitario

  Movilizaciones masivas en Ecuador por el asesinato de una mujer en un cuartel policial

  Movilizaciones masivas en Ecuador por el asesinato de una mujer en un cuartel policial

  ¿Por qué las mujeres queman sus velos en Irán?

  ¿Por qué las mujeres queman sus velos en Irán?

  Los juicios a las brujas de Salem: el capitalismo y el patriarcado condenan a las mujeres

  Los juicios a las brujas de Salem: el capitalismo y el patriarcado condenan a las mujeres

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

  La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés

  Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés