Política Estado Español

RACISME INSTITUCIONAL

El govern del PSOE expulsa a persones immigrants al Marroc

Després del pas de 209 persones immigrants d'aquest diumenge per la tanca fronterera de Melilla a l'Estat espanyol, amb un saldo d'un mort, el PSOE aplica les “devolucions exprés”.

Cynthia Lub

Barcelona | @LubCynthia

Martes 23 de octubre de 2018 | 12:05

Una notícia poc difosa en els mitjans aquests dies, és el que ocorre a les fronteres com la de Melilla, molt preocupats pels pressupostos de l’Estat que Pablo Iglesias busca negociar amb els governs autonòmics, preparant-se per intentar governar amb el PSOE.

Mentrestant una altra crua realitat. La persona morta, -després d’entrar en parada cardio respiratòria- formava part del grup de 209 persones immigrants que van aconseguir entrar a l’Estat espanyol, encara que van ser uns 300 els que ho van intentar, segons fonts de la delegació del Govern a Melilla. A més, altres 19 persones immigrants van sofrir lesions de diferent tipus.


El president "progressista" Pedro Sánchez en el seu compte de Twitter anunciava: "La meva solidaritat i reconeixement”, no amb els familiars del mort o les persones immigrants, sinó “a la professionalitat de les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat i serveis que treballen a les nostres fronteres”.

És a dir, a aquestes forces de l’ordre que es dediquen a reprimir i perseguir a les persones immigrants que fugen del gana i la misèria dels seus països després de l’espoli dels Estats imperialistes com l’espanyol, moltes d’elles mortes o assassinades a les fronteres. O identificades a les fronteres, per després passar als CIE (Centre d’Internament per a Estrangers), veritables presons i trànsit cap a deportacions massives.

I així va succeir. La delegació del Govern a Melilla va activar el protocol habitual i es van muntar dos dispositius de policia, un d’ells al Centre d’Estada Temporal d’Immigrants (CETI) "per procedir a la filiació d’aquestes persones", a les quals es van prendre les empremtes dactilars i se’ls va identificar el seu lloc de procedència.


Mentrestant, Pedro Sánchez va assegurar que l’Executiu "sempre apostarà per una solució coordinada i europea davant el repte migratori”. No obstant això, la “solució” ha estat tornar a expulsar de l’Estat espanyol a 55 dels més de 200 migrants del Marroc, tal com anunciava la Delegació del Govern a la Ciutat Autònoma aquest dilluns.

Aquest tipus de “solucions” no és la primera vegada que s’apliquen. Obeint l’Acord de Readmissió entre Espanya i el Marroc de l’any 1992, el govern “socialista” el va estrenar aplicant les devolucions exprés el passat mes d’agost, expulsant a 116 immigrants d’origen subsaharià que havien traspassat les tanques de Ceuta. Sense anar més lluny, el Govern del PSOE ja havia expulsat a 24 de les 30 persones immigrants d’origen subsaharià que havien arribat divendres passat a l’arxipèlag de Chafarinas, situat enfront de les costes marroquines a bord d’una embarcació precària, aplicant aquest acord bilateral.


En el que va d’any, segons les estadístiques oficials del Ministeri de l’Interior, un total de 5.202 persones immigrants han entrat a Ceuta (1.633) i a Melilla (3.569) a través de les tanques frontereres. A quants més expulsarà el govern del PSOE? Molt poc li ha durat el “gest” a la formació “socialista” quan les més de 600 persones immigrants que van navegaven en precàries pasteres jugant-se la vida, com és habitual per a elles, van ser rescatades per l’Aquarius.

No es podia esperar una altra cosa del govern social liberal d’un Estat imperialista que va col·locar les concertines a les fronteres, que va crear les “devolucions en calent”, els CIE i que té una llista d’assassinats per trets a la frontera o morts per ofec en les pasteres.

Te puede interesar: [http://www.izquierdadiario.es/El-PSOE-i-el-racisme-no-oblidem-no-perdonem?id_rubrique=2653]

Cap govern de l’Estat espanyol imperialista, que “portes endins” ofega la decisió del poble català a l’autodeterminació aplicant al costat de la corona i el PP l’article 155, abandonarà, “portes a fora”, les reaccionàries polítiques xenòfobes i racistes.

Avui són molts els moviments de drets humans, antiracistes i en lluita pels drets de les persones immigrants que es mobilitzen per la derogació de les reaccionàries lleis d’estrangeria, per legalitzar a totes les persones immigrants “sense papers” i pel tancament dels CIE i contra l’Europa fortalesa, construïda tant pels governs del PP com els de el PSOE.


Temas relacionados

En Català   /   Pedro Sánchez   /   Política Estado Español   /   Melilla   /   Inmigración   /   PSOE

Comentarios

DEJAR COMENTARIO