Política Estat espanyol

PRESOS POLÍTICS CATALANS

El judici no només continuarà en campanya electoral ... el Suprem vol liquidar-lo abans de les eleccions!

El 28 d'abril hi haurà eleccions generals. El 12 començarà la campanya electoral. Però el Tribunal Suprem no suspendrà les jornades del judici al 'Procés'. És més, no descarten que abans de les eleccions s'hagi pogut finalitzar.

Sábado 16 de febrero de 2019 | 11:52

Dilluns va començar al Tribunal Suprem el judici als 12 presos polítics del ’Procés’ català, abans que el Govern convoqués a eleccions anticipades per al pròxim 28 d’abril. Encara que aquest fet ni la campanya electoral suspendrà les jornades del judici, segons fonts del tribunal.

L’única cosa que aturarà el judici seran els dies de festa de Setmana Santa. Tot i que la campanya electoral ocupa part d’aquests festius.

La pretensió dels magistrats és continuar amb les sessions del judici. La raó esgrimida pels magistrats és que en la causa hi ha nou presos preventius i la parada del judici, pel que s’enfronten a penes de fins a 25 anys de presó, podria minvar el seu dret de defensa. A més, la llei no permet una suspensió de més de 30 dies perquè si no el judici s’ha d’iniciar des del principi.

No obstant això, segons fonts del tribunal, no es descarta que per a aquestes dates s’hagi pogut finalitzar i ja s’hagi dictat vist per a sentència. Un fet insòlit, considerant que totes les estimacions fins ara han indicat que el judici duraria almenys tres mesos.

A més, un dels partits que es presenten a les eleccions, Vox, seu a l’estrat com a acusació popular i els seus dos advocats són a més dirigents de la formació. Tot i les advertències del Tribunal -que però va permetre que Vox es presentés com a acusació contra les peticions de les defenses dels acusats-, el partit d’Abascal tindrà una enorme plataforma mediàtica per a la seva campanya electoral i el seu discurs reaccionari.

Durant les primeres sessions del judici, el jutge Marchena ja havia advertit que no permetria "estratègies dilatòries" per evitar que el judici s’allargués més del necessari per part de les defenses.

A la presó preventiva injustificada, jutges a la carta i registres a cop de "cop de peu a la porta", s’afegeix una nova vulneració de drets democràtics i la defensa dels acusats. La sentència està cantada.


Temas relacionados

Judici al Procés   /   Política Estat espanyol   /   Tribunal Suprem   /   Autodeterminació de Catalunya   /   Independència de Catalunya   /   En Català   /   Catalunya

Comentarios

DEJAR COMENTARIO