×
logo red internacional
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

El que el 155 separa, el Mobile World Congress ho uneix

Malgrat les queixes, la taula del sopar de gala ha unit al Rei, a l'Alcaldessa Ada Colau i al President del Parlament, Roger Torrent. O, la pela és la pela.

Guillermo Ferrari

Martes 27 de febrero de 2018
Facebook Twitter

Com tots els anys el MWC és una dels esdeveniments que commociona la ciutat i altera els esperits i conductes d’alguns empresaris i dirigents polítics. Els empresaris esperen una pluja daurada de milions d’euros per la despesa que realitzarà el MWC i els milers d’assistents. El Mobile World Congress (MWC), que se celebrarà en el recinte Gran Via de Fira de Barcelona del 26 de febrer a l’1 de març.

El Rei Felipe VI ha presidit el sopar de gala al costat d’algunes autoritats catalanes, com l’Alcaldessa Colau i el President del Parlament Torrent. Tots dos dirigents, en senyal de protesta no van ser part de la recepció prèvia al sopar, encara que sí han compartit la taula i el menjar amb el monarca. Fins i tot Torrent va tenir l’ "atreviment” de lluir un llaç groc. Aquesta “oposició” a la seva majestat ha deixat en clar el seu disgust, però no deixen la cadira ni que els paguin.

Roger i Colau coincideixen amb el Rei en la defensa dels empresaris

El diumenge hem assistit a una política de petits gestos de disgustos, podríem parlar de rebequeries fins i tot. No obstant això, a l’hora de la veritat coincideixen en els “assumptes importants”. Importants, para qui? Per als empresaris, clar. Una vegada més tenim a Ada Colau ajudant als empresaris, com ve passant amb la seva política des del consistori barceloní.

Pensar que “fora del palau (de la música)” hi havia milers i milers de persones dels CDR recordant al Rei el seu discurs de l’1-O i que no sempre va ser una monarquia l’Estat espanyol. Sonava l’himne de Reg i A les barricades mentre els Mossos d’Esquadra carregaven amb les seves porres contra els manifestants. Els Mossos també defensaven el Mobile, els empresaris i als representis polítics que degustaven meravellosos plats de luxe que pot costar el que guanyin els treballadors en aquest Congrés.

Pensar que va haver-hi una època en què la “esquerra” que integra BComú o Catalunya en comú criticava el model del MWC. Colau va debutar en 2015 amb el compromís de les escales. Compromís pel qual va aconseguir que els tècnics subcontractats de Movistar abandonin la seu del MWC a canvi d’una mediació amb l’empresa que amb prou feines si va tenir resultats.

Com va fer a l’any següent, l’Alcaldessa Colau es va enfrontar als treballadors de TMB que demanaven acabar amb la precarietat i la temporalitat al metro. Es va comprometre amb els treballadors encara que perquè la vaga no afecti al Congrés de mòbils. Una vegada més el seu compromís va servir per als grans empresaris del Mobile Congress i l’explotació de TMB.

El cas de Roger Torrent és una mica diferent, perquè a més està buscant alguna sortida “digna” de l’embolic que Esquerra i el PdeCAT s’han ficat amb la declaració d’una república que mai van voler, i en la convocatòria d’un referèndum en el qual mai van creure. Ara ERC i l’antiga Convergència pretenen desfer camí i per a ells busquen algun tipus d’acord amb el Rei, encara que tinguin les seves “rebequeries”.

Quant a la defensa de l’empresariat, mai va haver-hi dubtes amb ERC. Primer ho va fer estant al tripartit que va començar amb les fortes retallades contra el poble. I, després ho va continuar amb Convergència i Junts pel Sí amb els pressupostos restrictius de l’any passat. Diguem que Esquerra és tan “businessfriendly” com n’és el PDeCAT.

Pluja de milions pels de sempre

Els empresaris i dirigents polítics que recolzen i lloen al fet que el MWC es faci a Barcelona sempre posen l’accent en la “pluja de milions” que cau sobre la ciutat i els voltants. Per això en tots els mitjans de difusió es parla d’un “impacte econòmic de 471 milions d’euros” i que es baten rècords d’assistència cada any. Aquesta vegada s’espera una assistència de 108.000 persones.

Els empresaris d’hostaleria i oci nocturn federats en Fecasarm esperen una despesa mínima diari en restauració i oci d’uns 275 euros per persona. I, això és solament una part de la despesa que faran els congressistes. A més, cada assistent pagarà la seva acreditació d’entre 800€ i 5000€ depèn dels serveis que utilitzi en el Mobile World Congress.

Segons alguns mitjans, “gràcies” a l’activitat del Mobile World Congress es crearà uns 15.000 llocs de treball temporals, entre ocupacions directes i indirectes, la qual cosa suposa un 13,6% més respecte a la seva anterior edició. Que hi ha 7.500 treballant en el muntatge, 4.000 en l’exposició, etc.

No obstant això, del que amb prou feines si es parla és dels pocs dies de treball que duren aquests contractes i el mal pagats que estan. Ho va dir un empresari: millor un treball mal pagat que no treballar. Est és el xantatge amb el qual no imposen treballs ultraprecaris, com els quals ofereix el Mobile World Congress. Aquesta és la pluja daurada que hi ha per als joves i els treballadors.

Pluja daurada per a les grans cadenes d’hotels amb cartells “complet”, però amb treballadores “Kellys” super mal pagades. Vols plens de passatgers i amb una freqüència major però amb salaris “low cost”. Hostesses/ os amb alt nivell d’anglès, xinès o coreà, però li paguen 6,66€ brut hora durant tan sol uns dies. La restauració estarà de gom a gom, encara que els cambrers seguiran sent mileuristes.

Tots els representants d’aquest podrit règim, fins i tot aquells que es reclamen de la “nova política” es sentin a la taula dels grans empresaris i el monarca que es porten la part del lleó amb el Mobile World Congress i en tots els assumptes que tenen a veure amb la “inversió pública”. Aquesta esquerra és l’esquerra dels empresaris i adaptada al Règim del 78. Per això, sempre acabarà actuant contra els treballadors i el poble.


Facebook Twitter
Por Andalucía impugna el plan de cobertura electoral para expulsar a Adelante Andalucía de los debates

Por Andalucía impugna el plan de cobertura electoral para expulsar a Adelante Andalucía de los debates

La Sanidad pública continúa desangrándose tras dos años de pandemia

La Sanidad pública continúa desangrándose tras dos años de pandemia

Pablo González estará tres meses más en prisión provisional por orden de la Justicia polaca

Pablo González estará tres meses más en prisión provisional por orden de la Justicia polaca

Caja de resistencia para el #CasoPeriodistasVallecas: acusados de falso testimonio tras una agresión policial

Caja de resistencia para el #CasoPeriodistasVallecas: acusados de falso testimonio tras una agresión policial

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés

Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés