Política Estado Español

BARCELONA

El racisme ens mata: una manifestació pels drets dels immigrants

Aquest diumenge se celebrava una gran manifestació en suport als immigrants que estan duent a terme la tancada pels drets que els són negats i contra el creixent racisme institucional.

Arsen Sabaté

Barcelona | @ArsenSabate

Martes 29 de mayo de 2018 | 08:59

Foto: Antonio Litov

Aquest diumenge els immigrants que estan duent a terme la tancada a l’antiga escola Massana de Barcelona, celebraven una manifestació pel centre de la ciutat al costat de nombrosos col·lectius socials, organitzacions polítiques i altres plataformes d’immigrants i refugiats.

La protesta pels carrers de Barcelona, que es convocava després de més d’un mes de lluita per la defensa dels drets dels immigrants i contra el racisme institucional, començava a les 12 del matí a plaça Catalunya i entre les organitzacions que van donar suport als col·lectius d’immigrants i van impulsar la manifestació es troben plataformes com Tras la Manta, Tanquem els CIE’s, Stop Maremortum, SOS Racisme, Papers per a tothom, entre moltes altres més a nivell estatal; a més, també d’altres organitzacions polítiques d’esquerra com el Corrent Revolucionari de Treballadors i Treballadores i agrupacions de dones com Pan y Rosas, entre altres.

Durant tot el recorregut, la manifestació va tenir la denúncia al racisme i la derogació de la Llei d’Estrangeria com les principals exigències, tal com es podia observar en la pancarta de la capçalera.

A més, altres càntics com “Cap persona és il·legal” o "Perseguiu als banquers, no als manters" es van fer escoltar entre les més de dues mil persones que van acudir a solidaritzar-se i mostrar la seva repulsa contra el creixent racisme institucional i en exigència pels drets de tots els immigrants.

Després de més de dues hores de protesta i recórrer una de les principals artèries com La Rambla i part del Raval, un dels barris més pobres de Barcelona i on es veuen obligats a viure de forma amuntegada la majoria d’immigrants, la manifestació concloïa a l’antiga escola Massana on es va llegir el manifest en exigència. Tot seguit, el nombrós col·lectiu d’immigrants prosseguia amb la tancada, a més de celebrar una assemblea en la qual decidir com seguir amb la protesta contra el creixent racisme institucional i exigir l’accés als drets fonamentals que els són negats per la legislació d’estrangeria.

La intenció és no abandonar la protesta fins que hi hagi resposta a les seves reclamacions per part de les institucions, és a dir: Ajuntament de Barcelona, Generalitat de Catalunya i Govern central. cal destacar, a més, que entre les seves principals reivindicacions destaquen la de l’obtenció dels "papers" per legalitzar la seva situació sense necessitat de tenir un contracte de treball, el dret a la sanitat pública per tots els que estan en situació "il·legal" o el tancament immediat dels Centres d’Internament per a Estrangers (CIE’s). També exigeixen accelerar els tramitis d’empadronament o l’augment de les cites prèvies per gestionar documents. Quelcom, no obstant, molt lluny dels interessos de l’“Ajuntament del canvi” a Barcelona, i molt més per part de Generalitat i Govern espanyol.

I és que mentre Ada Colau i el seu equip municipal fan bandera de ser una ciutat d’acolliment i oposada a les polítiques migratòries reaccionàries de la UE, l’Ajuntament segueix mantenint traves administratives para milers d’immigrants o refugiats. A més de contribuir a l’enviament de molts d’ells als Centres d’Internament a través de les detencions de la Guàrdia Urbana, malgrat defensar el tancament dels mateixos CIE’s.

Sens dubte, és necessari que totes les organitzacions d’esquerres, socials, sindicals i polítiques redoblin la seva solidaritat i impulsin noves mobilitzacions independents en suport perquè les lluites per la defensa dels drets dels immigrants i refugiats puguin començar a enfortir-se i plantar cara a les polítiques migratòries de la UE i les reaccionàries lleis d’estrangeria.


Temas relacionados

En Català   /   Política Estado Español   /   Barcelona en Comú   /   Manteros   /   Racismo   /   Inmigración   /   Barcelona   /   Inmigrantes

Comentarios

DEJAR COMENTARIO