Política Estat espanyol

21D CATALUNYA

Finalitza el Consell de Ministres entre càrregues policials i manifestacions

Catalunya és escenari de fortes càrregues policials i manifestacions contra el Consejo de Ministros amb gairebé 10.000 agents entre Mossos, Policia Nacional i Guàrdia Civil i més d'una desena de manifestants detinguts.

Viernes 21 de diciembre de 2018 | 13:34

A un any de les eleccions celebrades el 21 de desembre de 2017, imposades pel búnquer del 78 -govern de Rajoy, corona i el cop institucional del 155- s’ha reunit a Catalunya el Consell de Ministres; qüestió que no ocorria des de fa 42 anys.

Davant això, els Comitès de Defensa de la República (CDR), les entitats independentistes com l’ANC i Òmnium i l’esquerra independentista estan protagonitzant una “aturada de país” amb mobilitzacions i talls de carreteres. Per la seva part el sindicat independentista, la Intersindical-CSC (Intersindical-Confederació Sindical Catalana) ha convocat un atur en els centres de treball entre les 12.30 i les 14.30 hores.

A les 8.30 del matí als anteriors talls de carretera han començat les manifestacions convocades pels CDR cap a la Llotja de Mar, -on s’ha celebrat el Consejo de Ministros- organitzades des de tres columnes diferents: la “1 d’octubre”, “No Passaran” i la columna “Ingovernables”, sota el lema de “Tombem el Règim”, les quals han sofert dures càrregues policials, especialment en finalitzar el Consejo de Ministrps.

Les persecucions i càrregues s’han repetit durant tota la jornada a la Via Laietana, la Plaça Urquinaona, on arrencava la columna “Ingovernables”, l’Avinguda de les Drassanes, les zones més pròximes a la Llotja de Mar, entre altres punts del centre d’una ciutat presa per les forces de seguretat de l’Estat. En total es comptabilitza que els Mossos d’Esquadra han detingut a 12 manifestants entre la ciutat de Barcelona i l’Ampolla.

No obstant això, que la ciutat estigui pràcticament blindada per un miler d’agents de la Policia Nacional desplaçats a Catalunya des de Madrid, Galícia o Andalusia, no ha impedit que la mobilització s’estengués per tot Catalunya des de primeres hores de la matinada amb nombrosos talls de carreteres i continuant al llarg de la tarda d’avui amb una manifestació unitària prevista per a les 18:30h pels carrers de Barcelona.


Temas relacionados

Repressió policial   /   Política Estat espanyol   /   Repressió   /   Referèndum a Catalunya   /   Autodeterminació de Catalunya   /   Independència de Catalunya   /   En Català   /   Catalunya

Comentarios

DEJAR COMENTARIO