Política Internacional

OFENSIVA COLPISTA A VENEÇUELA

Guaidó podrà controlar actius veneçolans als EUA i el chavisme intenta que no surti del país

A través de la fiscalia general, el govern de Maduro sol·licita que Guaidó no pugui sortir de Veneçuela. Per la seva part, els Estats Units avança en la seva ingerència imperialista i li permet a Guaidó controlar actius veneçolans en poder del Banc de la Reserva Federal de Nova York o de qualsevol altre banc assegurat pels Estats Units.

Miércoles 30 de enero de 2019 | 13:18

El fiscal general de Veneçuela, Tarek William Saab, va presentar aquest dimarts una sol·licitud al Tribunal Suprem de Justícia perquè, com a part d’una recerca preliminar, impedeixi la sortida del país a Juan Guaidó, que el passat 23 de gener es va autoproclamar president interí del país.

"Hem iniciat aquesta recerca de caràcter preliminar per a sol·licitar que es dictin mesures cautelars que (...) permetin en aquest cas: un, la prohibició de la seva sortida del país; dos, la prohibició d’alienar i gravar béns mobles i immobles; tres, el bloqueig dels seus comptes", va dir Saab a periodistes abans d’ingressar a la seu de l’alt tribunal.

Et pot interessar: Ángel Arias: “En Venezuela está en juego una avanzada de los EE. UU. para recuperar terreno en América Latina"

Saab va comentar que la decisió es deu al fet que "hi ha un ciutadà (Guaidó) que pràcticament ha encapçalat" una "acció (...) en detriment de la pàtria veneçolana" que ha portat al fet que "països estrangers sol·licitessin a Veneçuela mesures summament greus que alteren l’ordre constitucional, entre elles, l’aïllament de comptes", en referència al fet que el govern dels Estats Units va certificar l’autoritat de Guaidó per a controlar actius veneçolans en poder del Banc de la Reserva Federal de Nova York o de qualsevol altre banc assegurat pels Estats Units, segons un comunicat emès el dimarts pel Departament d’Estat nord-americà.

Segons Saab, aquesta situació "ve afectant des de fa diversos anys producte d’una circumstància totalment aliena a la legalitat veneçolana". En la seva opinió, Veneçuela està sotmesa a "mesures coercitives, de bloqueig econòmic que danyen no només el patrimoni nacional, sinó que danyen la vida familiar de tots els veneçolans".

Finalment, Saab va assegurar que, les mesures preses aquest dimarts tenen "base legal" i li permet al ministeri públic "desenvolupar una recerca" per a "continuar recaptant" les dades suficients "que permeti aturar aquests actes" que atribueix a Guaidó i que creu que "han danyat la pau" de Veneçuela, la seva economia i patrimoni.

Per part seva, aquest dilluns Estats Units va fer un altre pas en la seva ingerència a Veneçuela en anunciar el Departament del Tresor una sèrie de sancions contra la petroliera estatal veneçolana PDVSA, que implica que tots els béns i interessos en propietat d’empresa petroliera que es trobin subjectes a la jurisdicció estatunidenca, queden bloquejats. Al mateix temps es prohibeix als ciutadans i empreses estatunidenques realitzar transaccions amb PDVSA.

En aquest context, Guaidó va anunciar que havia ordenat el "traspàs" dels comptes del país en l’exterior per a evitar el "saqueig", al mateix temps que va assenyalar que s’ha iniciat un procés per a designar a les directives de Citgo, filial als Estats Units de

Et pot interessar: Amb Trump i l’imperialisme no hi ha sortida per als treballadors i el poble veneçolà

Aquestes mesures preses per l’imperialisme nord-americà busquen ofegar econòmicament al govern de Maduro, que va enfonsar al país en una profunda crisi social i econòmica, que va facilitar aquesta ofensiva colpista sota l’argument de la crisi humanitària.


Temas relacionados

Ofensiva imperialista a Venezuela   /   Ingerència imperialista   /   Crisi Veneçuela   /   Veneçuela   /   Estats Units   /   En Català   /   Política Internacional   /   Nicolás Maduro

Comentarios

DEJAR COMENTARIO