×
logo red internacional
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

¡Llibertat a les "Quatre Roses"!

El dimecres 2 de desembre del 2015 es va presentar la campanya "Quatre Roses" (nom del carrer on es van produir les detencions) que busca donar suport i solidaritat a quatre joves que s'enfronten a una condemna de set anys de presó per les protestes de Can Vies.

IzquierdaDiario.es

Jueves 10 de diciembre de 2015
Facebook Twitter

Els quatre companys estan acusats de danys i desordres públics; a més, un d’ells està acusat de llençar "presumptament" una pedra i ferir a un Mosso d’Esquadra, fet pel qual se’l vol condemnar a dos mesos més de presó.

Durant les protestes pel desallotjament i enderrocament del CSO Can Vies el maig de 2014, en les que centenars de joves sortirem als carrers contra aquest desallotjament, es va produir com a resposta una forta repressió. Es van convocar manifestacions a tots els barris i municipis de Barcelona contra la repressió, com a mostra de solidaritat amb el CSO i amb la joventut reprimida. El barri de Sants, on es troba Can Vies, també es va alçar contra la repressió que durant quatre nits es va viure als seus carrers, que semblaven un estat policial.

Les protestes van acabar amb centenars de ferits i 72 detinguts/des -dos d’ells van estar en presó preventiva quasi un mes; sis foren detinguts/es un mes després dels fets.

Els joves i el seu entorn sempre han defensat que van ser detinguts quan tornaven cap a casa. I que, a més, van sofrir violència policial durant la detenció, tal com consta en la denúncia interposada per la defensa dels joves.

Els encausats, tots ells activistes del moviment estudiantil que han participat activament a les assemblees de facultat i a les lluites com les que es van dur a terme contra el Pla Bolonya i més recentment contra el 3+2, són el darrer exemple de la criminalització i la persecució que des de les institucions es practica contra tots els joves que alcem la veu contra les polítiques austericides de retallades i privatització del Govern del Partit Popular i la Generalitat.

No és la primera vegada que des dels cossos repressius de l’Estat i amb l’ajuda de la resta d’institucions s’utilitzen els muntatges i la violència policial contra la joventut que lluita. Tan sols hem de recordar els casos de Ciutat Morta a Barcelona o el recent cas d’Alfon a Madrid.

Per això, des de l’Agrupació Revolucionària No Passaran – Sindicat d’Estudiants d’Esquerres, exigim la retirada de tots els càrrecs contra aquests quatre lluitadors, i donem tot el nostre suport a les accions que es duguin a terme.

No a la criminalització de la protesta social!

No a la criminalització dels lluitadors i lluitadores!

Retirada immediata de tots els càrrecs contra "Quatre roses"!


Facebook Twitter