Política Estado Español

Repressió

Multitudinari acte contra la Repressió a Saragossa

Gairebé 300 persones van assistir, aquest diumenge, a la Xerrada-Debat per la llibertat d'expressió amb el periodista Boro i el raper Pablo Hasel a Saragossa

Jorge Calderón

Historiador y Profesor de Secundaria, Zaragoza

Martes 6 de marzo de 2018 | 10:56

L’acte, organitzat per Marxes de la Dignitat Aragó, en Centre Social Comunitari “Luis Buñuel”, s’ha convertit en un gran al·legat contra la cada vegada més dura repressió en l’Estat espanyol i a favor de la llibertat d’expressió. En una sala plena a vessar, moltes persones han hagut de romandre dempeus durant tot l’acte o en els laterals de la col·lapsada entrada a la mateixa, els dos activistes han intervingut i posteriorment s’ha produït un interessant debat amb els assistents a l’acte.

El 1º a intervenir ha estat el raper Pablo Hasel, recentment condemnat per l’Audiència Nacional a dos anys i un dia de presó i a pagar una multa de 24.300 euros per "enaltiment del terrorisme" i "injúries a la Corona" i "a les forces i cossos de seguretat de l’Estat". Està condemna se suma als dos anys de presó als quals va ser condemnat en 2015 pel Tribunal Suprem pels mateixos delictes.

“No es pot estar amb l’oprimit i amb l’opressor alhora”

Sens dubte, aquesta frase resumeix el més interessant de la intervenció realitzada per aquest conegut raper. Aquesta dura crítica va dirigida a partits com Podemos o Esquerra Unida, que diuen defensar als represaliats i reprimits, però que després es manifesten, al costat de la Guàrdia Civil i la Policia Nacional (els mateixos que exerceixen aquesta repressió), per demanar una pujada de sou. A més ha recordat que ni a ell, ni a Boro els condemnen per la “Llei Mordassa” aprovada fa 2 anys, sinó que han estat condemnats per unes lleis repressives i una Audiència Nacional imposades en la Transició pels hereus de la dictadura. Lleis i Tribunal, que és l’Audiència Nacional, relleu del Tribunal d’Ordre Públic (TOP) franquista, que a cap moment, cap d’aquests partits es planteja suprimir íntegrament.

També ha volgut denunciar que amb ell, ja són 15 els rapers condemnats a presó per les lletres de les seves cançons o com acaba d’entrar a la presó, el primer tuiter Alfredo Ramírez, del que, podria ser una llarga llista. Posteriorment, ha explicat, com la fiscal que va portar la seva acusació en el judici, arriba a reconèixer que en l’acusació era més rellevant la difusió de les seves cançons que el contingut, ja que s’incitava a la mobilització social. El mateix ha recordat que amb les seves cançons l’única cosa que ha volgut denunciar han estat assumptes espinosos com la corrupció de la monarquia o les tortures i assassinats de la Guàrdia Civil.

Dur repàs de la repressió al periodisme d’esquerra alternatiu

Després de Pablo ha intervingut Boro LH, conegut periodista de la Haine i Kaos a la xarxa, condemnat recentment 1 any i 6 mesos de presó per compartir continguts en Facebook i a l’espera d’un altre judici en el qual li demanen altres 6 anys acusant-ho de "atemptat i i lesions a dos policies nacionals", ha denunciat que ja sumen més de 70 periodistes i mitjans alternatius jutjats i reprimits en operacions policials i judicials com “Pandora” o “Aranya”. A més ha relatat amb detall, els fets pel que li demanen 6 anys, en els quals amb nombrosos vídeos i testimoniatges es demostra, que no solament que ell no agredit als policies, sinó tot el contrari, que ell va ser l’agredit i vexat.

Després de la finalització de l’acte i responent a aquest diari, han recordat la importància d’actes com aquest i els seus mesos de recorregut per tot l’Estat espanyol per denunciar no només la seva situació personal, sinó la de tots aquells represaliats per defensar la llibertat d’expressió. Boro, ha donat especial importància a les manifestacions a nivell estatal, com la del proper dissabte 17 de març convocada per la plataforma “No som delicte” en nombroses ciutats.

Pablo ha incidit que: “Cal organitzar-se “al marge” de les institucions, partits o sindicats, com Podemos o la burocràcia sindical d’UGT i CCOO que estan legitimant al règim i la seva legalitat. Cal tenir molt clar qui està en la nostra barricada, i evidentment aquests ens són els que es manifesten amb la Guàrdia Civil, mentre s’obliden dels lluitadors represaliats”.

També ha recordat com el 15M va ser reconduït per la via electoral, a través de Podemos, creient que a través de les eleccions aconseguirien les seves demandes i com això s’ha demostrat un absolut engany i fracàs.

Per la seva banda Boro ha reclamat que: “La mobilització ha de sortir des de la base, des del carrer i no des dels despatxos dels polítics. Que no siguin uns dirigents els que avortin les ganes de la gent de sortir a lluitar”.


Temas relacionados

En Català   /   Libertad de expresión   /   Política Estado Español   /   Libertades Democraticas   /   Represión policial

Comentarios

DEJAR COMENTARIO