Política Estado Español

ANDALUSIA

Oscar Reina, secretari general del SAT, detingut una altra vegada per presumptes “injúries a la Corona”

La Guàrdia Civil ha detingut aquest dilluns al seu domicili al portaveu del Sindicat Andalús de Treballadors (SAT), Oscar Reina, després d'una ordre de l'Audiència Nacional per presumptes “injúries a la Corona”. Reina ja havia estat detingut el passat 13 de juny per les seves publicacions en xarxes socials des de desembre del 2017.

Jueves 5 de julio de 2018 | 09:42

Minuts abans de sortir del seu domicili per lliurar-se als agents, el portaveu del SAT va gravar i va pujar a les xarxes socials un vídeo en el qual informava que cinc guàrdies civils estaven a les portes del seu domicili de la localitat sevillana de Gilena “esperant que surti” per detenir-ho.

Reina assegura que va a “entregar-se” perquè “jo no m’amago” i que espera que el detinguin per ser “antimonárquic i republicà”.

"No m’amagaré, em lliuraré, perquè no m’amago", assenyalava Reina en aquest vídeo vestint una samarreta amb una corona ratllada i el lema “Andalusia sense monarquia”, en el qual assegura que el detenen "per dir Andalusia sense monarquia, i tant de bo mai més detinguin a ningú per això. Les persones no es rendeixen, seguim en peus".

Posat en llibertat prop de les 23.30 hores d’aquest dilluns, Oscar Reina ha assegurat enfront de la caserna de la Guàrdia Civil d’Estepa que “em recriminen que sigui insubmís judicial, però com no serem insubmisos amb les lleis injustes, amb els violadors al carrer, amb els corruptes lliures i rient-se de tots els ciutadans i ciutadanes”.

“Seguim en peus caiguin les detencions que caiguin”, ha sostingut Reina, denunciant que “ara treuen el cas del Mercadona, una altra vegada s’inventen un tuit... doncs seguirem en peus, perquè la justícia de la classe obrera s’ha de defensar al carrer”.

Reina ja va ser detingut el passat 13 de juny, i el mateix dia posat en llibertat, després que el jutjat d’instrucció número 4 de Sevilla obrís diligències per un presumpte delicte d’odi i injúries contra la Corona i els Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat per les seves publicacions en xarxes socials des de desembre del 2016.

Al desembre de 2017 va publicar un tuit en el qual cridava "miserable" al rei Felipe i deia que venia heretat d "una institució que es va mantenir arran d’un cop d’estat franquista i terrorista".

“Ja estic en Llibertat. Ho dic alt i clar: No em callaran! No em dóna la gana! Abans mort que callat!”, va assegurar Reina en un nou tuit en el qual reivindica la seva lluita per una “Andalusia sense monarquia!” i per “Visca la República!”.

Ja n’hi ha prou de repressió i persecució als lluitadors. Des d’Esquerra Diari, vagi tota la solidaritat amb el company Oscar Reina i totes les companyes i companys del SAT.


Temas relacionados

En Català   /   Sindicato Andaluz de Trabajadores (SAT)   /   SAT   /   Libertad de expresión   /   Política Estado Español   /   Andalucía   /   Ley mordaza   /   Politica exterior

Comentarios

DEJAR COMENTARIO