Política Estado Español

PER LA LLIBERTAD DELS JORDIS

Posem en peu un moviment estudiantil independent i de base!

Declaració de l'agrupació estudiantil No Passaran i Pa i Roses davant l'empresonament dels presidents de la ANC i Omnuim Cultural.

No Passaran

Barcelona

Pan y Rosas Barcelona

@PanyRosasEE

Martes 17 de octubre de 2017

Versión Castellano

La detenció dels “Jordis” suposa un salt més de l’escalada repressiva de l’Estat espanyol. L’aplicació de l’article 155 de la Constitució està molt a prop, i ja veiem de quines mesures d’excepció anirà acompanyada.

Com podem fer front a aquest Règim cada vegada més repressiu i bonapartista? Com podem defensar el resultat de l’1-O i el conjunt de les demandes de la joventut, les dones i la classe treballadora davant d’aquesta retallada brutal de drets i llibertats?

Les vacil·lacions i reculis, com el de la “suspensió de la república”, solament poden generar confusió i descoratjament. El millor brou de cultiu perquè la repressió triomfi. L’únic camí és el mateix amb el qual aconseguim votar l’1-O, la mobilització i l’autoorganització.

Com va ocórrer llavors, el moviment estudiantil hem de convertir-nos en la punta de llança d’aquesta lluita, com vam fer després de les detencions del 20 de Setembre, amb l’ocupació del Rectorat de la UB i les vagues estudiantils del 28 i 29 de Setembre.

Però aquesta vegada la mobilització ha d’anar acompanyada d’enfortir l’autoorganització en facultats i instituts i coordinar-nos amb els Comitès de Defensa de la República dels barris i els sindicats que van convocar la vaga del 3-O.

És necessari massificar les assemblees d’estudiants, crear CDRs en tots els centres d’estudi, on puguem discutir de forma totalment democràtica les accions a dur a terme, i on es promoguin mobilitzacions, ocupacions, aturs i vagues en defensa de la llibertat dels Jordis.

Lamentablement des de “universitats per la república” es vénen negant a impulsar assemblees i organismes de lluita democràtics per estendre i massificar la resposta. Això es tracta d’evitar per part els partits del Govern, PDeCAT i ERC, que volen una mobilització controlada que no els desbordi.

Però després de la proclamació-suspensió del 10-O per ventura no és això necessari per evitar un reculi o que la resposta no estigui a l’altura de l’atac llançat per l’Estat? Així ho vénen plantejant cada vegada més sectors, inclosos grups de l’esquerra independentista com Endavant.

Des de No Passaran i Pa i Roses fem una crida al SEPC perquè trenqui amb aquesta política i es posi al capdavant d’impulsar un moviment estudiantil al costat de les assemblees de facultat, que sigui independent del Govern i de la casta universitària.

Necessitem un moviment estudiantil que alhora que baralli contra el 155, la repressió i en defensa del resultat del 1O, reprengui la lluita per una educació gratuïta, sense precarietat, contra les reformes privatizadoras i les principals demandes de la classe treballadora. Perquè volem una república, però no dels capitalistes, sinó dels treballadors, les dones i la joventut.


Temas relacionados

En Català   /   Política Estado Español   /   Independencia Cataluña   /   Presos políticos   /   Referendum en Catalunya   /   Movimiento estudiantil   /   Catalunya

Comentarios

DEJAR COMENTARIO