×
logo red internacional
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Triplement combatives! Com a dones, treballadores i immigrants

Aquest Primer de Maig, presentem un pamflet especial de Pan i Rosa sobre la lluita, l’organització i reivindicacions de les treballadores immigrants

Àngels Vilaseca

Anaid D.T.

Miércoles 2 de mayo de 2018
Facebook Twitter

Aquest primer de maig hem publicat un nou pamflet, que pretén fer un breu recorregut per algunes de les nostres experiències de lluita i organització com a treballadores immigrants de Pan y Rosas. Veus de les empleades domèstiques, de neteja, cuidadores, d’internes, cambreres d’hotels com Les Kellys o les joves precàries de Telepizza. Les nostres reflexions i propostes sobre com lluitar contra les opressions del sistema patriarcal i l’explotació del seu gran aliat, el sistema capitalista.

No som invisibles, se’ns veu molt bé. Als hotels, en els bars i restaurants, netejant, cuinant i atenent. Als parcs cuidant nens i passejant ancians, netejant hospitals, escoles i instituts, en les tendes, en les caixes de supermercats, en les cuines dels centres de treball. En les llars complint “aquesta doble jornada” gratis, portant endavant les tasques de la llar i cures. No som invisibles, també se’ns veu lluitant, fent vagues, manifestacions, actes i concentracions, caixes de resistència, comissions de suport. Perquè estem organitzades.

Triplement combatives! Com a dones, treballadores, immigrants. Les dones de Pan i Rosas ens proposem fer un breu recorregut per algunes de les nostres experiències de lluita i organització com a treballadores immigrants, empleades domèstiques, de neteja, cuidadores, cambreres d’hotels com Les Kellys, d’internes.

Les dones treballadores immigrants solem tenir els pitjors contractes laborals i treballem en condicions de sobreexplotació. Considerem la precarietat laboral com una violència cap a les dones que s’exerceix des de l’Estat i les seves institucions, aplicant totes les directives de les empreses capitalistes. Una violència que oprimeix i explota doblement a la majoria de les dones treballadores. I que, amb les seves polítiques racistes i imperialistes i les seves reaccionàries lleis d’estrangeries, oprimeix triplement a les dones immigrants. Per això com a dones antiimperialistes i internacionalistes també combatem el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia.

Per tot això, no demanem... exigim!

 •  Les dones treballadores immigrants de Pan i Rosas, no demanem Exigim! Derogació de la reaccionària Llei d’Estrangeria.
 •  Tancament dels CIEs (Centres d’Internament per a Estrangers)
 •  Accés igualitari a la sanitat pública i els serveis socials, independentment de la situació administrativa de la persona.
 •  Pel dret a l’avortament lliure i gratuït a "totes" les dones.
 •  No a la discriminació, expulsió i/o prohibició de la llibertat d’expressió i vestimenta als centres de treball i estudi, independentment de la cultura i/o religió.
 •  Volem acabar amb el discurs eurocèntric, imperialista i colonialista als centres d’estudi i de treball, que fomenten la discriminació i el racisme.
 •  Ja n’hi ha prou d’assetjament i precarietat laboral! Prou de contractes d’obra i servei, contractes i subcontractes. Per això exigim la passada a plantilla fixa de totes les treballadores. La prohibició dels contractes temporals i les ETTs, i el pagament de tots els drets per maternitat.
 •  Prohibició de les externalizacions. No a l’externalizació de serveis públics (contractes i subcontractes) i la legitimació de les externalizacions en el sector privat des de l’administració pública.
 •  Per l’abolició del Règim especial de les empleades de la llar i del treball d’interna, que és esclavitud moderna.
 •  Reconeixement de totes aquelles malalties que són conseqüència d’unes condicions laborals precàries.
 •  A igual treball, iguals condicions, drets i salari.
 •  Contra les retallades en sanitat, l’educació i els serveis públics que porta a que les càrregues familiars i de la llar augmentin i es facin cada vegada més pesades.
 •  Exigim guarderies gratuïtes a càrrec de la patronal i l’Estat en fàbriques i centres laborals, durant les 24 hores. Residències per a infants i persones depenents gratuïtes.
 •  Cessament de l’ús dels papers com a arma de xantatge i explotació de part del mercat de treball. Per papers per totes i tots sense contracte
 •  Prou de justificar la discriminació laboral mitjançant el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia.

  Els nostres drets no es pidolen, es conquisten!

  Et pot interessar:

  “Las mujeres inmigrantes de Pan y Rosas hacemos huelga contra la triple opresión”

  ¿Cómo nos afecta la precariedad laboral a las mujeres inmigrantes en el Estado español?

  Voces de mujeres inmigrantes frente al referéndum del 1-O

  “Mi vida es para ellos, para los jefes”

  “Los papeles no pueden ser un chantaje para explotarnos, son un derecho, no un favor”


 • Facebook Twitter

  Cerveza: historia, prejuicios y mujeres

  Cerveza: historia, prejuicios y mujeres

  Derecha religiosa realiza “terapias de conversión” en Costa Rica

  Derecha religiosa realiza “terapias de conversión” en Costa Rica

  [Dossier] Debates sobre feminismo y marxismo

  [Dossier] Debates sobre feminismo y marxismo

  Se aprueba el matrimonio igualitario en Cuba, pero ¿qué más sucede con el Código de Familia?

  Se aprueba el matrimonio igualitario en Cuba, pero ¿qué más sucede con el Código de Familia?

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

  La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés

  Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés