×
logo red internacional
Facebook Instagram Twitter Telegram YouTube

Triplement combatives! Com a dones, treballadores i immigrants

Aquest Primer de Maig, presentem un pamflet especial de Pan i Rosa sobre la lluita, l’organització i reivindicacions de les treballadores immigrants

Àngels Vilaseca

Anaid D.T.

Miércoles 2 de mayo de 2018
Facebook Twitter

Aquest primer de maig hem publicat un nou pamflet, que pretén fer un breu recorregut per algunes de les nostres experiències de lluita i organització com a treballadores immigrants de Pan y Rosas. Veus de les empleades domèstiques, de neteja, cuidadores, d’internes, cambreres d’hotels com Les Kellys o les joves precàries de Telepizza. Les nostres reflexions i propostes sobre com lluitar contra les opressions del sistema patriarcal i l’explotació del seu gran aliat, el sistema capitalista.

No som invisibles, se’ns veu molt bé. Als hotels, en els bars i restaurants, netejant, cuinant i atenent. Als parcs cuidant nens i passejant ancians, netejant hospitals, escoles i instituts, en les tendes, en les caixes de supermercats, en les cuines dels centres de treball. En les llars complint “aquesta doble jornada” gratis, portant endavant les tasques de la llar i cures. No som invisibles, també se’ns veu lluitant, fent vagues, manifestacions, actes i concentracions, caixes de resistència, comissions de suport. Perquè estem organitzades.

Triplement combatives! Com a dones, treballadores, immigrants. Les dones de Pan i Rosas ens proposem fer un breu recorregut per algunes de les nostres experiències de lluita i organització com a treballadores immigrants, empleades domèstiques, de neteja, cuidadores, cambreres d’hotels com Les Kellys, d’internes.

Les dones treballadores immigrants solem tenir els pitjors contractes laborals i treballem en condicions de sobreexplotació. Considerem la precarietat laboral com una violència cap a les dones que s’exerceix des de l’Estat i les seves institucions, aplicant totes les directives de les empreses capitalistes. Una violència que oprimeix i explota doblement a la majoria de les dones treballadores. I que, amb les seves polítiques racistes i imperialistes i les seves reaccionàries lleis d’estrangeries, oprimeix triplement a les dones immigrants. Per això com a dones antiimperialistes i internacionalistes també combatem el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia.

Per tot això, no demanem... exigim!

 •  Les dones treballadores immigrants de Pan i Rosas, no demanem Exigim! Derogació de la reaccionària Llei d’Estrangeria.
 •  Tancament dels CIEs (Centres d’Internament per a Estrangers)
 •  Accés igualitari a la sanitat pública i els serveis socials, independentment de la situació administrativa de la persona.
 •  Pel dret a l’avortament lliure i gratuït a "totes" les dones.
 •  No a la discriminació, expulsió i/o prohibició de la llibertat d’expressió i vestimenta als centres de treball i estudi, independentment de la cultura i/o religió.
 •  Volem acabar amb el discurs eurocèntric, imperialista i colonialista als centres d’estudi i de treball, que fomenten la discriminació i el racisme.
 •  Ja n’hi ha prou d’assetjament i precarietat laboral! Prou de contractes d’obra i servei, contractes i subcontractes. Per això exigim la passada a plantilla fixa de totes les treballadores. La prohibició dels contractes temporals i les ETTs, i el pagament de tots els drets per maternitat.
 •  Prohibició de les externalizacions. No a l’externalizació de serveis públics (contractes i subcontractes) i la legitimació de les externalizacions en el sector privat des de l’administració pública.
 •  Per l’abolició del Règim especial de les empleades de la llar i del treball d’interna, que és esclavitud moderna.
 •  Reconeixement de totes aquelles malalties que són conseqüència d’unes condicions laborals precàries.
 •  A igual treball, iguals condicions, drets i salari.
 •  Contra les retallades en sanitat, l’educació i els serveis públics que porta a que les càrregues familiars i de la llar augmentin i es facin cada vegada més pesades.
 •  Exigim guarderies gratuïtes a càrrec de la patronal i l’Estat en fàbriques i centres laborals, durant les 24 hores. Residències per a infants i persones depenents gratuïtes.
 •  Cessament de l’ús dels papers com a arma de xantatge i explotació de part del mercat de treball. Per papers per totes i tots sense contracte
 •  Prou de justificar la discriminació laboral mitjançant el racisme, la xenofòbia i la islamofòbia.

  Els nostres drets no es pidolen, es conquisten!

  Et pot interessar:

  “Las mujeres inmigrantes de Pan y Rosas hacemos huelga contra la triple opresión”

  ¿Cómo nos afecta la precariedad laboral a las mujeres inmigrantes en el Estado español?

  Voces de mujeres inmigrantes frente al referéndum del 1-O

  “Mi vida es para ellos, para los jefes”

  “Los papeles no pueden ser un chantaje para explotarnos, son un derecho, no un favor”


 • Facebook Twitter

  Estados Unidos: gobernador de Oklahoma promulgó ley que prohíbe el aborto

  Estados Unidos: gobernador de Oklahoma promulgó ley que prohíbe el aborto

  [VIDEO] La juventud en EE.UU se levanta por sus derechos: la defensa del aborto y la lucha por organizarse

  [VIDEO] La juventud en EE.UU se levanta por sus derechos: la defensa del aborto y la lucha por organizarse

  Marx, el trabajo doméstico, <i>El Capital</i> y la vida

  Marx, el trabajo doméstico, El Capital y la vida

  México: aprueban despenalización del aborto en Guerrero

  México: aprueban despenalización del aborto en Guerrero

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

  La UAB diu No a la Monarquia i Sí als processos constituents

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Guerra al groc i relats fantàstics al Suprem

  Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés

  Diverses consultes sobre la monarquia de les universitats se sumen a la manifestació contra el judici del Procés