Géneros y Sexualidades

Un Orgull Crític contra la LGTBIfobia i la precarietat laboral

Aquest 1 de Juliol es va dur a terme la manifestació de l'orgull crític a Barcelona. Pan y Rosas, juntament amb CRT van participar-hi amb Las Kellys

Marta Clar

Barcelona | @MartaClar1

Lunes 3 de julio de 2017 | 20:06

El passat dia 1 de Juliol, es va celebrar a Barcelona la manifestació de l’Orgull LGTBI. La manifestació va començar a Plaça Universitat, os es van realitzar concerts durant tota la jornada. Un fet que va incorporar un clar ambient festiu.

No obstant, les consignes de lluita contra el patriarcat i la LGTBIfobia que segueix augmentant van estar presents durant tot el recorregut, que va baixar per les Rambles fins acabar a l’emblemàtica plaça Sant Jaume, on es troba l’Ajuntament de Barcelona. En aquest punt es van realitzar performances de dança i música, así com la lectura del manifest.

Pan y Rosas va participar de la manifestació crítica del Pride LGTBI, convocada per la Crida LGTBI que reuneix a diferents col·lectius d’esquerra. Pan y Rosas, juntament amb CRT i Las Kellys va marxar amb el lema "Por un moviment LGTBI anticapitalista i combatiu, recuperem l’esperit de Stonewall".

Aquesta manifestació tenia com a objectiu movilitzar als sectors més polítics i més crítics del moviment LGTBI, qüestionant el procés de mercantilització que està patint la lluita pels drets LGTBI sota l’anomenat "capitalisme rosa", i alhora continuar amb la militància contra les violències patriarcals i la LGTBIfobia.

Las Kellys, cambreres de pis, les que netejen els hotels, van donar el seu suport a les reivindicacions de les persones LGTBI davant les agressions homolesbotransfóbiques que any rere any augmenten, reconstruint l’esperit combatiu dels anys 70, quan el moviment LGTBI començava a apostar per la unió entre la classe treballadora, el moviment l’alliberació sexual i el moviment feminista i de dones.

De fet, durant el trajecte, es va dur a terme un important acte en sol·lidaritat amb la lluita contra la precarietat que duen des de fa més d’un any Las Kellys, organitzant un escrache davant de l’Hotel Olivia Plaza, sota els crits de "No, No, No a l’externalització".


Temas relacionados

LGBTIQ+   /   Las Kellys   /   Géneros y Sexualidades

Comentarios

DEJAR COMENTARIO