Géneros y Sexualidades

CAS "LA MANADA"

Un clam inunda els carrers contra la Justícia patriarcal en tot l’Estat espanyol

Manifestacions massives en desenes de ciutats mostren la ràbia i indignació per la posada en llibertat dels cinc violadors de "La Manada".

Sábado 23 de junio de 2018 | 10:04

“No és abús, és violació”, “Ja n’hi ha prou de justícia patriarcal!”, i “No és un cas aïllat, es diu patriarcat”, eren alguns dels càntics més escoltats a Madrid, Saragossa, Cadis, Barcelona, Vigo, i desenes de ciutats i localitats espanyoles.

Les manifestacions es van convocar a les xarxes socials el mateix dijous, a minuts de conèixer-se la resolució de l’Audiència provincial de Navarra de deixar en llibertat provisional als cinc integrants de ‘La Manada”, empresonats per la violació grupal d’una jove en els San Fermins del 2016 i condemnats a 9 anys de presó.

La indignació ja havia estat generalitzada quan es va conèixer la sentència, en la que els jutges van decidir qualificar l’ocorregut com un “abús”, però no una “agressió”, ja que segons ells “no va haver-hi violència”. Des de llavors milers de persones en tot l’Estat s’han manifestat contra el que queda clar que és una #JusticiaPatriarcal que revictimitza a la víctima i protegeix als agressors. En aquest cas, a més, un d’ells és un Guàrdia Civil i un altre un militar, per la qual cosa queda en evidència que es cuiden entre ells.

A Madrid, la manifestació va desbordar els carrers als voltants del Ministeri de Justícia. Mes tard una veritable marea humana sortia per Gran Via, ocupant la totalitat de l’Avinguda fins a arribar a Cibeles i posteriorment culminar amb una mega asseguda enfront del Congrés dels Diputats.

A Barcelona, la concentració a la Plaza Sant Jaume es va fer escoltar amb els crits de “No és abús, és violació”.

També es van produir manifestacions massives en desenes de ciutats.


Temas relacionados

"La Manada"   /   En Català   /   Patriarcado   /   Machismo   /   Géneros y Sexualidades

Comentarios

DEJAR COMENTARIO