Política Estado Español

CATALUNYA

Una altra jornada de mobilitzacions a 24 hores del debat decisiu al Parlament

Aquest dimecres a Barcelona i diverses ciutats de Catalunya es van dur a terme mobilitzacions per part de diferents col·lectius, com els Comitès de Defensa de la República (CDR) o la comunitat educativa.

Ivan Vela

@Ivan_Borvba

Miércoles 25 de octubre de 2017 | 19:11

Foto: Cartell de la convocatòria dels CDRs

Edición castellano

Milers de catalans van tornar a sortir als carrers ahir dimecres sumant-se a les múltiples convocatòries que van recórrer Catalunya.

Els CDRs, la comunitat educativa o les assemblees de “pagesos”, són tan sol un exemple de les organitzacions o instàncies d’autoorganització que ahir, a 24 hores de la decisiva sessió al Parlament (programada per avui dijous a les 17:00h), van sortir al carrer.

La comunitat educativa es va concentrar a la plaça Sant Jaume de Barcelona i en moltes altres ciutats, com a protesta i rebuig a les acusacions que des de sectors del reaccionari Règim del 78 es llancen sobre ella. Aquestes acusacions de manipulació i l’amenaça, més que real, de que l’aplicació de l’article 155 deixi sota control del Govern de Rajoy l’ensenyament a Catalunya, han estat el motor d’aquestes mobilitzacions.

A més, en l’àmbit educatiu no cal oblidar que avui dijous està convocada una vaga estudiantil en la majoria d’universitats i instituts de Catalunya. Una jornada de lluita que es va començar a preparar, com és el cas de la Universitat Autònoma de Barcelona, amb ocupacions de facultat que esperen mantenir-se, mínim, fins al divendres.

L’altre acte de mobilització, amb especial impacte a Barcelona, va ser la convocatòria de concentració enfront de la Generalitat, realitzada pels CDRs de la capital catalana.

Davant centenars de persones es va llegir un comunicat que insta a la defensa dels resultats de l’1 d’Octubre i contra la repressió de l’Estat espanyol. Una defensa que passa, tant per fer front a les mesures reaccionàries d’aquest Règim bunkeritzat, com l’advertiment i la desconfiança enfront dels titubejos i els rumors que sorgeixen dins del Govern.

Des de l’escenari van interpel·lar directament a la direcció del “procés”, assegurant que només hi ha una opció per escollir, o "amb el poble o amb l’Estat, o amb el poble o amb Foment del Treball, La Caixa i Banc Sabadell”.

Aquesta convocatòria dels CDRs va coincidir a més amb la reunió informal (convocada d’urgència) que Puigdemont va mantenir amb consellers del PDeCAT i ERC en el mateix Palau de la Generalitat. Una reunió marcada per la tensió entre diferents sectors dins del propi PDeCAT, entre els quals aposten per la DUI i sectors que busquen tirar marxa enrere, on destaca Santi Vila, Conseller d’empresa.

Davant l’actual situació les organitzacions polítiques anticapitalistes com la CUP i els sindicats d’esquerres tenen l’obligació de prendre aquest “full de ruta” alternatiu, independent de Puigdemont i taxativament oposat a Rajoy. CCOO i UGT han de deixar de ser aliats del Règim del 78, abandonar les “parades cíviques” i posar sobre la taula una veritable agenda de mobilitzacions que estigui a l’altura de la situació política actual.


Temas relacionados

Autodeterminación de Catalunya   /   En Català   /   Junts pel Sí   /   Política Estado Español   /   CUP    /   Independencia Cataluña   /   Referendum en Catalunya   /   Catalunya

Comentarios

DEJAR COMENTARIO