Juventud

BARCELONA

Vaga del professorat de la UB contra la precarietat: les i els estudiants també hi serem

El 45% dels docents són precaris i la majoria cobra menys de 500 euros. Aquest 25 d'octubre aniran a la vaga. Les i els estudiants hem de ser part activa i solidària d'aquesta lluita.

Contracorrent

Catalunya

Miércoles 24 de octubre de 2018

Aquest dijous dia 25 d’octubre els professors de la Universitat de Barcelona tornaran a fer vaga per exigir unes condicions laborals dignes. La vaga està convocada per la plataforma “Transformem UB” formada per les seccions sindicals de la CGT i la COS, l’Assemblea de Professorat Reclamant i la Plataforma de Professors Associats, i crida a parar tan al professorat laboral com als funcionaris.

Entre les seves reivindicacions principals es troba la millora de les condicions dels professors associats, l’elaboració de plans d’estabilització per a la plantilla docent, el reconeixement dels falsos associats i la paralització dels punts de la normativa del PDA que augmenten les hores lectives dels docents.

L’augment del professorat associat i falsos associats és part de l’atac que sofreix la universitat pública des de la crisi de 2008. Actualment a la UB representen un 45% de la plantilla i la majoria cobra menys de 500 euros mensuals. Al mateix temps, l’estabilització per a la plantilla docent és una demanda essencial per regularitzar la situació de part del professorat associat que, malgrat no ser considerat permanent, realitza en alguns casos el 75% de la jornada laboral de professors amb dedicació exclusiva.

Des de l’agrupació juvenil Contracorrent manifestem tot el nostre suport a la vaga i fem una crida a participar en els actes organitzats per les i els professors. Aquest dijous han convocat un “menjar de la precarietat” a la plaça universitat que serà seguida de la primera assemblea general de professorat d’aquest curs.

La joventut hem de lluitar colze a colze al costat de les i els treballadors, especialment els sectors més precaritzats, i unir les nostres demandes a les seves. La lluita comuna d’estudiants, professors i treballadors és la clau per combatre l’ofensiva en curs portada endavant des dels diferents governs, tant la Generalitat com el central, i el sector privat contra l’educació pública.

Totes i tots els estudiantils de secundària, universitat i cicles formatius, hem d’organitzar-nos conjuntament per lluitar per una educació pública i gratuïta, lliure de masclisme, radicalment democràtica i no al servei de les empreses i els capitalistes, sinó del poble i la classe treballadora.

Per això el dia 25 d’octubre ens solidaritzarem amb el professorat de la UB, estarem amb ells al carrer, de la mateixa manera que el dissabte 17 de novembre sortirem novament, estudiants i professors, a exigir el 6% del PIB per a l’educació en la manifestació que convoquen diferents sindicats i organitzacions de la comunitat educativa.


Temas relacionados

En Català   /   Huelga de profesores   /   Barcelona   /   Movimiento estudiantil   /   Catalunya   /   Juventud

Comentarios

DEJAR COMENTARIO