Política Estado Español

REPRESSIÓ

Valtonyc fuig a Europa per evitar la seva entrada a la presó i defensar la seva innocència

El raper mallorquí Valtonyc, que havia d'entrar a la presó aquest dijous condemnat a tres anys de presó per escriure un rap contra la monarquia, ha fugit de l'Estat Español cap a Europa per treballar en defensa de la seva innocència i per la llibertat d'expressió.

Jueves 24 de mayo de 2018

El jove raper mallorquí Josep Miquel Arenas, conegut pel seu nom artístic Valtonyc, ha fugit de l’Estat espanyol per evitar la seva imminent entrada a la presó, segons informen diversos mitjans de premsa.

Valtonyc, que va ser condemnat a tres anys de presó pels delictes d’enaltiment del terrorisme, injúries a la Corona i amenaces, tenia fins a aquest dijous 24 de maig per ingressar a la presó de l’Estat que ell volgués. No obstant això, el raper va abandonar l’Estat fa entre 15 i 20 dies, segons informa Público, per treballar en la seva defensa i en la de la llibertat d’expressió.

La Guàrdia Civil i la Brigada d’Informació de la Policia Nacional havien informat que mantenien un “dispositiu preventiu” per evitar que el jove artista fugís del país. No obstant això, aquesta mateixa tarda, el Diari de Mallorca anunciava que la Policia sospitava que el raper s’havia anat a l’estranger, sospites confirmades hores més tard.

“No els hi posaré tan fàcil, desobeir és legítim”

Hores abans que la notícia de la seva marxa del país fos coneguda, Valtonyc havia publicat un twit en el qual advertia que “Espanya farà el ridícul, una vegada més” quan aquest dijous anessin “a tombar la porta” de la seva casa per ficar-lo a la presó. “No els hi posaré tan fàcil, desobeir és legítim i una obligació davant aquest estat feixista. Aquí no es rendeix ningú”, twitejava el raper.

Aquests dies s’estan realitzant diferents manifestacions en tot l’Estat exigint la seva llibertat.

HI HAURÀ AMPLIACIÓ


Temas relacionados

Valtonyc   /   En Català   /   Política Estado Español   /   Libertades Democraticas

Comentarios

DEJAR COMENTARIO