Internacional

NICARAGUA

[Vídeo] Nicaragua: massives manifestacions frenen la reforma previsional d’Ortega

Martes 24 de abril de 2018 | 11:05

Nicaragua al rojo vivo: la lucha en las calles frena la contra reforma previsional - YouTube

Durant l’última setmana Nicaragua ha estat bullint davant l’intent del Govern de Daniel Ortega d’avançar amb una contrareforma previsional.

El president, acatant les recomanacions del FMI, va signar un decret que augmentava els descomptes jubilatòris dels treballadors i descomptava un 5% als jubilats.

Les protestes no van trigar a arribar, amb els estudiants al capdavant. La càmera patronal i l’Església van intentar muntar-se sobre les mobilitzacions situant-se com l’oposició dialoguista amb el Govern. No obstant això no van poder canalitzar les protestes que es van estendre nacionalment.

Les manifestacions van ser reprimides per la policia, forces de xoc del Govern i fins a l’exèrcit, deixant un cost de 30 morts.

Tot i així, el Govern no va poder frenar les protestes i va haver de fer marxa enrere amb el decret.

Nicaragua no és un cas aïllat, el govern de Macri a Argentina va imposar un pla similar i el colpista Témer a Brasil, va intentar fer el mateix.

Davant l’augment de la mitjana de vida de la població, els governs i empresaris intenten implementar aquest tipus de mesures que augmenten l’edat jubilatòria i redueixen les sumes de les pensions.

No obstant això, aquests atacs troben resistència massiva i als carrers.


Temas relacionados

En Català   /   Daniel Ortega   /   Reforma jubilatoria   /   Movilizaciones   /   Nicaragua   /   Reforma previsional    /   Internacional

Comentarios

DEJAR COMENTARIO